
De bel-en chatlijn voor coaching en advies op gebied van liefde en relaties
Al eens gehoord van micro-cheating? Als we een liefdesrelatie aangaan, zeggen we daar ook mee. We zijn trouw aan elkaar op alle fronten. Want weten dat als het vertrouwen wordt geschaad, de liefdesrelatie naar de haaien gaat. Laten velen dit niet weten.
Micro-Cheating
Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat we niet ons bezig gaan houden met cheating, oftewel, bedriegen. Want dat is de ergste vorm van het vertrouwen van je partner schaden. Je kunt daarna wel zeggen, maar het was puur voor de lol.
Het stelde helemaal niets voor en vrolijk denken verder te gaan met de liefdesrelatie. Jouw partner moet er ook mee verder kunnen en vaak lukt dat niet. Liefde is eigenlijk een houding. Naar jezelf toe en naar een ander. Als die houding goed is. Geeft het een gevoel van vertrouwen. Als dat vertrouwen is geschaad, kun je je bijna niet meer openstellen voor de ander en is daardoor de relatie van de baan.
Wat is micro-cheating
Micro-cheating is microbedrog. Anders gezegd, bijvoorbeeld via social media contacten aanknopen en lekker mee kletsen. Of dirty talks hebben, want wat is er niet fijner dan al die aandacht te krijgen? Er zijn er die bellen met een hulpverlener op de website Liefdesproblemen en willen exact weten wat hun partner uitspookt. Maar ook die aan minibedrog doen en het de normaalste zaak van de wereld vinden.
Maar als jij het gevoel hebt, dat je partner je bedriegt. Voel je je daar absoluut niet fijn bij. Is het bij een paar gesprekken via WhatsApp gebleven of hebben ze elkaar ook ontmoet. Hebben ze seks met elkaar gehad. Al deze vragen worden dan voorgelegd aan spiritueel coaches. Weet je, al die vragen zijn overbodig. Je vertrouwt het niet meer.
Waar ligt de grens bij bedrog
Waar ligt een grens? Kun je accepteren dat iemand bezig is geweest met micro-cheating? Sommigen wel en toch de tijd zal ze inhalen. Er zullen liefdesproblemen ontstaan. Diep van binnen zit een blokkade.
Die blokkade zorgt voor boosheid, irritatie en daardoor gaat er ruzie ontstaan. Er zijn maar heel weinig relaties die bedrog te boven komen. Waar ligt een grens? Hoe gevaarlijk is het?
Flirterige gesprekken voeren met een collega op het werk. Wandelen met een goede vriendin, foto’s uitwisselen met elkaar, iemand even terloops aanraken, een zoen op de mond geven. Voor de een zal dit een nog go zijn. Voor een ander wellicht acceptabel. War ligt de grens is dus voor iedereen verschillend. Eigenlijk doen we het allemaal wel in het dagelijks leven. Tegen je baas praten met liefkozende woorden. He lieverd, tuurlijk doe ik dat voor je.
Of dit gevaarlijk is of ongevaarlijk, kun je afmeten, zeggen relatiecoaches op de website liefdesproblemen. Er is namelijk een verschil of het stiekem gebeurd, of in het geheim. Als jij tegen je partner enthousiast praat hoe je gelachen heb met die lieverd van een baas. Is het ongevaarlijk en ga je geen grens over. Maar als jij dit niet deelt. Omdat je bang bent dat je partner het weet, ja dan ga je dus wel een grens over en speel je gevaarlijk spel. Hoe weet je nu of dat het is? Gevaarlijk spel spelen!
Wat is de menselijke moraal
Ieder mens heeft een moraal. Ieder mens heeft een geweten. Zodra jouw geweten spreekt en je moraal voelt, dat je iets hebt gedaan, wat niet slim was. Of beter helemaal niet had kunnen doen. Diep van binnen weten we de grens waar deze ligt. Speel dus geen spelletjes met je partner door je te verstoppen achter. Het was maar een geintje. Voor je het weet zijn er stapels liefdesproblemen en is de relatie ten einde. Bezint eer ge begint.