Kind trauma’s spelen ons parten in een liefdesrelatie
Onze kind trauma’s spelen ons parten in een liefdesrelatie. Bij het woord trauma denken we vaak aan grote gebeurtenissen. Echter als je weet dat we eigenlijk allemaal stuk voor stuk trauma’s in onze jeugd opdoen, zijn het niet alleen grote gebeurtenissen. Eén enkele zin kan iemand al tekenen voor het leven.
Hoe komt het dat we allemaal wel met iets van een trauma uit onze jeugd het volwassen leven instappen? Geboren met onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, geeft een relatiecoach van Liefdesproblemen aan, moet je vervolgens aan allerlei voorwaarden in het leven gaan voldoen.
Wat denk je dat dat met een kind, een mens doet? Die levert de liefde in, en dat leveren we dus eigenlijk allemaal in. Op zich is dit voor iedereen dus al een getraumatiseerd iets. Maar wacht even, wat zegt deze relatiecoach precies!
We leveren allemaal de liefde voor onszelf in
We leveren allemaal de liefde in. Met andere woorden, we willen dolgraag een liefdesrelatie, maar de liefde is ingeleverd. Hoe kun je dan die relatie gaan invullen? Daarvoor zul je toch liefde moeten meebrengen. Onze kind trauma’s spelen ons parten in een liefdesrelatie.
Dat klopt, zegt de relatiecoach van liefdesproblemen, hierdoor lopen ook veel relaties stuk. De liefde ontbreekt. We hebben er namelijk een verkeerd beeld van en bij. We denken dat liefde er is, als er een partner in ons leven is.
Op zich is dit dus een trauma waar praktisch iedereen mee rondloopt. Maar er zijn er nog veel meer die we oplopen in onze kindertijd, waar we vaak geen eens erg in hebben. Dat merken we in de loop van de tijd.
Hoe leveren we liefde in voor onszelf
Als je als kind constant te horen krijgt dat je het niet goed doet, het beter moet doen, loop je het trauma op, dat je alles perfect wilt hebben. Niet alleen aan jezelf, maar ook bij je partner en in je huis.
Daarnaast loop je ook het trauma op, dat je of jezelf constant wegcijfert of juist de aanval ingaat. Wie weet, nu je dit leest, begrijp je nu waarom het voor jou in liefdesrelaties altijd spaak loopt. Of te zorgzaam, of alles perfect willen hebben, of juist altijd ruzie maken.
Als je ouders en met name je moeder voor jou altijd de kastanjes uit het vuur heeft gehaald, heb je niet geleerd op jezelf te leren vertrouwen. Ook dit is een opgelopen trauma waar je last van zult hebben in een liefdesrelatie.
Een ander trauma dat velen oplopen is het niet kunnen uiten van emoties en gevoelens. Wie kent het niet, zegt de relatiecoach van liefdesproblemen. Mijn partner, vaak de man, kan niet praten. Deze man heeft in zijn kindertijd geen goede begeleiding gehad.
De begeleiding die nodig is om emoties te kunnen uitdrukken in woorden en gevoelens die situaties met zich meebrengen. Dat zijn echte trauma’s die je later heel erg in de weg kunnen zitten. Alleen we weten het niet.
Gevolgen van inleveren van liefde
Gevolgen hiervan zijn groot, want in een liefdesrelatie moet je een open boek voor elkaar zijn. Moet je je kunnen uitspreken waar je mee zit. Al is het enerzijds al om je plek van gelijkwaardigheid in de relatie in te nemen.
Je ziet dat zoals we als kind worden gevormd, nog veel mee mis is, als het op de liefde aankomt. Liefde hoeven we niet aan te leren. We hebben het van nature bij ons. Het moet worden gestimuleerd en dat gebeurt vaak niet. Met veel gevolgen voor het op een fijne manier kunnen bouwen aan een liefdesrelatie. Maar wij, de consulenten van Liefdesproblemen helpen je graag om datgene waar jij op vastloopt, samen met jou te doorleven en te zorgen dat je er vanaf komt. Bel of chat dus gerust met ons.